'Türkiye’den Şam’a heyetler gitti'

Suriyeli üst düzey bir komutan, Türkiye’den Şam’a birçok defa heyet gittiğini ve Suriye hükümetiyle müzakereler yaptığını açıkladı.

Dış Haberler

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, "Suriye müttefikleri Operasyon Odası" Komutanı ile yaptığı bir söyleşiye yer verdi.

YDH tarafından yapılan habere göre Suriye’de yaşanan son gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Suriyeli komutan, cihatçılarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde cihatçıları başka yerlere taşımanın tehlikeli olduğunu kabul ederek, bunu sivillerin hayatını cihatçıların eline bırakmamak için yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

'TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE YAPILAN ZİYARETLERİ AÇIKLAMAK ZORUNDAYIZ'

Suriyeli komutan "Türkiye’den Suriye’ye yapılan ziyaretleri açıklamak zorundayız" diyerek, söz konusu ziyaretlerin Rusya ve İran'ı da kapsadığını, Türkiye'den giden heyetlerin barışçıl çözüm yolu vaatlerinde bulunduğunu söyledi.

"Bizim için son derece açıktır ki Türk yöneticiler, sözlerine ve anlaşmalarına bağlı kalan güvenilir kimseler değiller. Yaptıklarının tek bir adı var o da siyasi nifak" diyen komutan, "tüm Suriye halkından Türkiye’nin işgalciliğine engel olmasını istiyoruz. Türkiye rejimi şunu bilmelidir ki Suriye bataklığına girmiştir ve orada boğulacaktır. Tarih Irak bataklığına saplanan ABD'nin oradan yenilgiyle çıktığına tanıktır" şeklinde konuştu.