Türkiye Komünist Partisi’nden Britanya'daki komünist partilere taziye mesajı

Türkiye Komünist Partisi, Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısı dolayısıyla Britanya'daki kardeş partilerine taziye mesajı yolladı.

Haber Merkezi

Manchester’da yaşanan ve 22 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı ile ilgili olarak Türkiye Komünist Partisi (TKP) başsağlığı mesajını Britanya Komünist Partisi ve Britanya Yeni Komünist Partisi’ne iletti.

Mesajda şunlar ifade edildi:

Değerli yoldaşlar,

Türkiye Komünist Partisi, Manchester’da yaşanan korkunç saldırıyı şiddetle kınar. Britanya halkının yaşadığı acıyı paylaşıyor, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Sivillere yönelik saldırıların emperyalizmin ürünü olduğunu çok iyi biliyoruz. Emperyalist merkezler bir yandan dinci terörü hedef gösterip saldırıları kınıyor, diğer yandan onu besliyor ve hatta bu saldırılardan çıkar sağlamaya çabalıyor.

Emperyalizmin emekçi halkların hayatını kâbusa çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu sebeple TKP, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltmekte kararlılığını, emperyalizme karşı mücadelede partinizle olan enternasyonalist işbirliğini ve Britanya halkıyla olan dayanışmasını bir kez daha ilan eder. 

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite