'Türkiye Irak'ta sivilleri bombalıyor'

Türk savaş uçaklarının Irak'ta PKK hedeflerinden çok sivilleri bombaladığı iddia edildi.

Dış Haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki PKK hedeflerine yönelik yaptığı hava saldırılarında, PKK'lilerden çok sivillerin zarar gördüğü belirtiliyor.

Middle East Eye'dan (MEE) Pieter Stockmans'ın bölge halkıyla görüşerek yaptığı haberine göre, PKK'ye yönelik saldırılardan en çok zararı gören Iraklılar. Bunların yanı sıra, Türkiye'ye karşı silah kullanmamış PKK üyeleri de saldırılarda hayatını kaybediyor.

Kandil'deki Zergele kasabasında yaşayan Ayşe Ahmed'in bir oğlu, Şengal'deki Ezidileri kurtarma operasyonunda PKK'ye katılmış. Ancak Ayşe, 1 Ağustos'taki Türk hava bombardımanında yaşamını yitirmiş. Ayşe'nin evinin tamamen harabe haline geldiği belirtiliyor.

MEE, saldırının ardından Zergele sakinlerinin bir başka köye kaçtığını söylüyor. Kaçanlardan 60'lı yaşlarındaki Ebubekir Mahmud, saldırıda ineklerinin de telef olduğunu vurguluyor. Mahmud, saldırıda 3 kuzenini kaybettiğini belirtiyor. Mahmud, 1993'teki bir Türk hava saldırısında da oğlunu ve kardeşini kaybetmiş.

"Evet, PKK'liler burada varlar" diyor Mahmud. Ancak PKK'lilerin toplumun bir parçası haline geldiğini vurgulayan yaşlı Kürt, PKK'liler olmasa da Türkiye'nin başka bir bahane bulacağına inanıyor.