Türkiye Halep'e operasyon düzenleyecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Halep'e operasyon düzenleyip düzenlemeyeceğine dair soruyu yanıtladı.

DHA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin konularda basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Halep'e olası bir operasyona ilişkin bir soru üzerine Kalın, "Rejim tarafından ihlallerin yaşandığını görüyoruz. Halep'ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor. Oraya yönelik kapsamlı bir askeri hareket yapılırsa, gayet doğal olarak bu insanlar nereye gidecekler. En yakın gördükleri Türkiye'ye gelecekler. Böylece ortaya belki yeni bir insani dram, yeni bir mülteci krizi çıkacak. Bunu arzu etmiyoruz. Olması halinde gerekli tedbirleri almış durumdayız" dedi. 

Bu hafta yapılacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. Liderler Zirvesi'nin İstanbul'da olacağını hatırlatan Kalın, Zirvenin başlığının "Adalet ve barış için birlik ve dayanışma" olacağını bildirdi. Zirveye ilişkin Kalın, "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bir İstanbul deklarasyonu metni hazırlandı. Bu da zirvede ilan edilecek. Bu zirvenin kendi bildirisinden ayrı olacak" dedi.