Trump'tan Macron'un Avrupa ordusu önerisine yanıt: Küstahça

ABD Başkanı Donald Trump, Paris’i ziyareti öncesinde Twitter’dan paylaştığı mesajda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ABD, Çin ve Rusya’ya karşı bir Avrupa ordusu kurulmasını önerdiğini belirterek bunun ‘küstahça’ olduğunu söyledi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen anmalara katılmak için gittiği Paris ziyareti öncesinde Twitter’dan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef aldı.

Macron’un Avrupa ordusu önerisi için “küstahça” diyen Trump mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron yakın zamanda, Avrupa’nın kendisini ABD, Çin ve Rusya’dan koruması için kendi ordusunu kurmasını önerdi. Çok küstahça. Ancak belki de önce Avrupa ABD’nin büyük ölçüde finanse ettiği NATO’daki üstüne düşen payı ödemeli.”

Macron hafta içinde katıldığı bir radyo programında Avrupa kıtasının çıkarlarını Çin, Rusya ve “hatta ABD’ye” karşı savunmak üzere “güçlü ve egemen bir Avrupa” gerektiğini söylemiş, “Gerçek bir Avrupa ordusuna sahip olmazsak Avrupa’yı savunamayız. Sadece ABD’ye dayanmaksızın kendisini daha fazla savunabilen bir Avrupa gerekli” diye konuşmuştu.