Trump'ın vergi reformunun esas kazananı zenginler olacak

Cumhuriyetçiler tarafından hazırlanan vergi reformunda kimi değişikler yapıldı, ancak reformdan esas faydalananlar zenginler olacak.

Dış Haberler

ABD'de Cumhuriyetçi Parti tarafından hazırlanan vergi reformunun son halinin, eskisine göre "orta sınıflara daha fazla rahatlama getireceği, ancak esas kazananın hâlâ zenginler olduğu" belirtiliyor.

Washington Post'un haberine göre ABD Temsilciler Meclisi ve ABD Senatosu'nda oylanacak olan vergi reformu, sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın onayına sunulacak. Trump'ın talebinin Noel'den önce vergi reformunun geçmesi olduğu kaydediliyor.

Tax Policy Center, yapılacak vergi reformuyla ABD'lilerin yüzde 95'inin ödeyeceği verginin azalacağını, ancak en yüksek gelir grubundakilere yapılan kesintinin, yoksullara oranla çok daha yüksek olduğunu bildiriyor.

Habere göre 2018'de yılda 25 bin dolardan az kazananlar 60 dolar daha az vergi ödeyecek, 49 bin ile 86 bin dolar arasında kazananlar 900 dolar, 308 bin dolar ile 733 bin dolar arasında kazananlarsa 13 bin 500 dolar daha az vergi verecek. 733 bin doların üzerinde kazananlarsa 51 bin dolar daha az vergi verecek.

Vergi reformunun ABD'de 10 yıllık sürede 1 trilyon dolar açık yaratması bekleniyor.