Trump: Türkiye’ye karşı hislerim değişti

ABD Başkanı Trump, Rahip Brunson’un serbest bırakılmasının ardından Türkiye’ye karşı hislerinin değiştiğini söyledi, anlaşma iddialarını yine yalanladı. Suudi Kralıyla görüştüğünü de açıklayan Trump, kralın Kaşıkçı olayıyla ilgili herhangi bir şey bilmediğini söyledi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik hislerinin iki gün öncesine nazaran değiştiğini, artık iyi hisler beslediğini söyledi. Beyaz Saray’da konuşan Trump, Türkiye ile Rahip Brunson’un serbest bırakılması konusunda bir anlaşma yapılmadığı mesajını da yineledi.

Trump “Türkiye ile anlaşma yapmadık. Türkiye hakkında iki gün öncesine nazaran farklı hislerim var. Çok iyi şeyler hissediyorum, iki gün önce öyle değildi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cemal Kaşıkçı vakasıyla ilgili de bir Twitter mesajı paylaşan Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu Suudi Arabistan Kralı Salman'la görüşmek üzere Riyad’a göndereceğini söyledi.

Trump Twitter mesajında “Suudi Arabistan Kralı’yla yeni görüştüm, ‘Bizim Suudi vatandaşımızın’ [Kaşıkçı] başına gelmiş olabilecekler konusunda herhangi bir bilgisi olduğunu reddetti. Buna bir yanıt bulabilmek için Türkiye ile yakın çalışma içinde olduklarını söyledi. Derhal Dışişleri Bakanımızı Kral ile görüşmeye gönderiyorum” dedi.