Trump: Obama gerekeni yapsaydı, Suriye'de ne İran ne Rusya olurdu

ABD Başkanı Donald Trump, bir önceki ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de "gerekli adımları atmadığını" ifade ederek, "Ben bir adım ileri gittim ve Obama'nın yapması gereken şeyi yaptım. Suriye'de ne İran ne de Rusya olurdu" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, ile Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump, önceki Başkan Barack Obama ve yönetimini "Suriye'de üzerine düşeni yapmamakla" suçladı.

Sputnik'in haberine göre, "Esad'ın hayranı değilim. Onun kendi ülkesine ve insanlığa karşı yaptığı şeyler korkunç. Bunu uzun zamandır söylüyorum" diyen Trump, Obama döneminde kimyasal silah kullanımı noktasında kırmızı çizgiler çizildiğini, ancak bu silahların kullanılmasının ardından hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

Trump, "Başkan Obama kuma kırmızı çizgiler çizdi. Ardından kimyasal da dahil korkunç şeyler yapıldı. Ben bir adım ileri gittim ve Obama'nın yapması gereken şeyi yaptım. (Gereken yapılsaydı) Suriye'de ne İran ne de Rusya olurdu" şeklinde konuştu.

'HİZBULLAH LÜBNAN İÇİN BÜYÜK TEHDİT'

Hizbullah'ı "Lübnan için en büyük tehditlerden biri" olarak niteleyen Trump, Hizbullah'ın Lübnan'a ve Lübnanlılara zarar verdiğini iddia etti.

Trump, Lübnan'ın IŞİD, El Kaide ve Hizbullah'a karşı bir sınır hattı olduğunu belirterek, Lübnanlıların ülkelerini güvende tutmak için çok çaba harcadığını ifade etti.

Trump, "Hizbullah, Lübnan devleti, Lübnanlılar ve tüm bölge için bir tehdittir. Örgüt aynı zamanda İran'ın da desteğiyle Suriye'deki insani yıkımı körüklüyor" ifadelerini kullandı.