Trump, Davos Zirvesi’ne katılmayacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar anlaşmazlığı nedeniyle hükümetin kapanmasından dolayı Davos’ta yapılacak Dünya Ekonomik Zirvesi’ne katılmayacağını açıkladı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, 22 Ocak’ta İsviçre’nin Davos kentinde başlayacak Dünya Ekonomik Zirvesi’ne katılmayacağını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump, seyahatini iptal etme gerekçesi olarak, Demokratların Meksika duvarı konusundaki "inatlaşmasını” gösterdi.

Trump’ın Meksika sınırına inşa edilmesini istediği duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizinde hükümet 22 Aralık’tan beri kısmen kapalı.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sınır Güvenliği konusunda Demokratların inatlaşması yüzünden ve ulusumuz için büyük önem taşıyan güvenlik gerekçesiyle, çok önemli olan Dünya Ekonomik Zirvesi için İsviçre’nin Davos kentine yapacağım gezimi saygıyla iptal ediyorum. Dünya Ekonomik Forumu’na en içten saygı ve özürlerimle” dedi.

Davos Zirvesi 22-25 Ocak tarihlerinde yapılacak. ABD’de hükümetin bu tarihe kadar kapalı kalması durumunda zirveye ABD’yi temsilen Hazine Bakanı Steve Mnuchin başkanlığında bir heyetin katılması bekleniyor.