Trump, Adalet Bakanı'na yüklendi: Soruşturma nerde?

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Adalet Bakanı Jeff Sessions'a seslendi: "Ukraynalıların Trump kampanyasını sabote etme çabaları. Clinton'ı sessizce güçlendirmeye çalışmaları. Soruşturma nerede Adalet Bakanı?"

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, kişisel sosyal medya hesabından, Adalet Bakanı Jeff Sessions'a seslendi.

Washington yerel saatiyle 06.00 sularında başlayan Trump'ın mesajları sağlık reformu tasarısı, İngiltere ile yeni ticaret anlaşması, damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'a kadar birçok konuyu kapsarken, ilk mesajı Adalet Bakanı Jeff Sessions'a yönelikti.

Trump mesajlarında ; "Ukraynalıların Trump kampanyasını sabote etme çabaları. Clinton'ı sessizce güçlendirmeye çalışmaları. Soruşturma nerede Adalet Bakanı?" ve "Adalet Bakanı Jeff Sessions, Hillary Clinton'ın suçlarına (e-postalar ve 2016'da Clinton'ın seçim kampanyasını yürüten Demokratik Ulusal Komite-DNC sunucusu nerede) ve istihbarat sızıntılarına karşı çok zayıf bir pozisyon aldı" ifadelerini kullandı.

Amerikan basınında son günlerde Trump'ın Sessions'ı görevden alabileceğine yönelik haberler çıkmıştı. Associated Press ismini vermediği üç farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, Trump'ın, Adalet Bakanlığı görevi için yeni seçenekler üzerinde durduğunu öne sürmüştü.

Sessions, Trump'ın seçim kampanyası döneminde Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile görüştüğünün ortaya çıkmasının ardından Rusya soruşturmasından el çekmişti.

'KALEMİM ELİMDE…'

Trump mesajlarında, ABD Senatosunda bugün oylanması planlanan sağlık sigortası tasarısına da değinerek, şunları kaydetti:

"Sağlık sigortası için büyük gün… Cumhuriyetçilerin 7 yıl boyunca konuştuktan sonra sorumluluk alıp almayacağını göreceğiz. Obamacare Amerikalılara eziyet ediyor. Demokratlar insanları yeteri kadar kandırdı. İptal et veya İptal et ve değiştir! Kalemim elimde…"

DAMADINI SAVUNDU

​Tweetlerinde, damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'ı savunan değerlendirmelere de yer veren Trump, Kushner'ın dün (ABD Senatosu İstihbarat Komitesindeki ifadesinde), Rusya ile gizlice anlaşmadığını kanıtladığını belirtti.

Trump'ın paylaşımında "Cadı avı. Bir sonraki 11 yaşındaki Barron Trump" ifadelerini kullanması ise dikkati çekti.