Trump: ABD'li görevliler Kaşıkçı için İstanbul'da

ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürüldüğü iddia edilen Suudi yazar Cemal Kaşıkçı hakkında bugün bir açıklamada bulundu. Trump, ABD'li soruşturma görevlilerinin İstanbul'da olduğunu, Türkiye ve Suudi Arabistan ile ortak çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürüldüğü iddia edilen Suudi yazar Cemal Kaşıkçı hakkında bugün bir açıklamada bulundu. Trump, ABD'li soruşturma görevlilerinin İstanbul'da olduğunu, "Türkiye ve Suudi Arabistan ile ortak çalışma" yürütüldüğünü ifade etti.

Fox TV'de yayınlanan "Fox&Friends" programında Cemal Kaşıkçı hakkında konuşan Trump, ABD'nin bu soruşturmada "çok sert" tutum aldığını belirterek, "Soruşturma görevlilerimiz orada (İstanbul'da) ve Türkiye ve Suudi Arabistan ile birlikte çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Kralı Muhammed Bin Salman'a muhalif olduğu, Suudi Arabistan ile Katar arasında son yıllarda çıkan krizde Katar'ın tarafında yer aldığı biliniyor. Son yıllarda ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post için makaleler yazan eski Suudi hükümet yetkilisi Kaşıkçı'nın Müslüman Kardeşler örgütü ile de bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı'nın, burada öldürüldüğü ve parçalara ayrılan cesedinin, diplomatik pasaport taşıyan 15 kişilik Suudi operasyon ekibi tarafından ülkeden çıkarıldığı öne sürülüyor.

ABD basınına görüş veren ve adı açıklanmayan Türk yetkililer bu iddialarda bulunurken, AKP hükümeti Kaşıkçı olayına ilişkin daha ılımlı, hedef göstermeyen açıklamalar yapmaya devam ediyor.