Trump 700 milyar dolarlık dev savunma bütçesine onay verdi

ABD Başkanı Donald Trump, 700 milyar dolarlık askeri harcama yasa tasarısını imzaladı. Yasa kapsamında blockchain temelli siber güvenlik araştırmaları yapılacak.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, 700 milyar dolarlık askeri harcama yasa tasarısını imzaladı. Yasa tarasısı ABD Savunma Bakanlığını “blockchain teknolojisi ve diğer dağıtımlı veritabanı teknolojileri kullanılarak hazırlanmış potansiyel ofansif ve defansif siber uygulamaları araştırmaya” davet ediyor.

PressTV'de yer alan habere göre, yasanın muhataplarından birinin de hükümetin IT ve siber güvenlik sistemlerini geliştirmeye odaklanmış Hükümet Teknolojilerini Modernize Etme Hareketi MGT olduğu belirtiliyor.

Dün erken saatlerde Trump’ın imzaladığı metnin son versiyonuna göre, blockchain araştırmaları ''yabancı güçlerin, aşırı uç örgütlerin, suç ağlarının, federal hükümetin ve kritik altyapı ağlarının bu teknolojileri nasıl kullandığına'' yönelik olacak.

Metne göre araştırmanın sonuçları önümüzdeki altı ay içinde Kongre'ye sunulmak zorunda. Araştırmadan sorumlu kurumun daha önce blockchain üzerine çalışmalar yapmış Savunma Bakanlığı olduğu belirtilse de diğer federal ajansların ve bakanlıkların sürece ve raporun son haline katkıda bulunabileceği düşünülüyor.