Tony Blair: İngiltere'de yeni bir AB'den çıkış referandumu olasılığı yüzde 50

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avrupa Birliği'nden çıkış için yeni bir referandum olasılığının 'yüzde 50' olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avrupa Birliği'nden çıkışa dair açıklamalarda bulundu. Blair, İngiltere Başbakanı Theresa May'in meclisten anlaşma için onay almasının olası olmadığını söyledi.

İngiliz basınında May'in Avrupa Birliği'nden çıkış anlaşması önerisinin kendi partisinde kabul görmediği, en az 40 milletvekilinin öneriye karşı oy vereceği belirtiliyordu.

'YENİ REFERANDUM OLASILIĞI YÜZDE 50'

Blair, açıklamasında AB'den çıkış için yeni bir referandum olması ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi.

İngiltere'nin AB'den çıkışının "ciddi ekonomik zarar vereceğini" savunan Blair, "bunun durdurulmasının hala mümkün olduğunu söylüyorum" dedi.

ÇIKIŞ KOŞULLARI HALA BELİRSİZ

İngiltere'nin AB'den çıkışına altı aydan az süre kaldı. Ancak çıkışın koşulları hala belirsizliğini koruyor.

AB liderleri May tarafından sunulan önerilerin gerçekçi olmadığını dile getirirken, May'in planı kendi içerisinde de "AB'ye fazla taviz verilmesi" sebebiyle kabul görmüyor.

'FİNANS MERKEZİNİ BİRLİK İÇİNDE TUTMAK İSTİYORLAR'

Blair'e göre AB yetkilileri İngiltere'nin "finans merkezi" olması sebebiyle ülkenin AB'den çıkışından yana değil.

Eski İngiltere Başbakanı'nın açıklamasında AB'li denetimcilerin Avrupa'nın finans merkezini birliğin içerisinde tutmak istediği savunuluyor.

'KAPİTALİZMİN DAHA ADİL OLACAĞI RÜYASINDAN UYANMALILAR'

İşçi Partisi'nin AB'den çıkış konusundaki tutumunu da eleştiren Blair, "AB'den çıkabileceklerini ve sonrasında kapitalizmi daha adil, daha eşit yapacak sosyal düzenlemeler yapabileceklerini düşünüyor gibiler" dedi.

Bunun gerçekçi olmadığını söyleyen Blair, "Uyanıp anlamalılar ki AB'den çıkarsak bir numaralı önceliğimiz İngiltere'nin yatırımcılar için çekici bir yer olmayı sürdürmesini sağlamak olacak" ifadelerini kullandı.