TKP ve JMKDD’den Venezuela halkı ile dayanışma

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından, ABD halkına yönelik hazırlanan “Venezuela’dan ellerinizi çekin!” başlıklı açık mektup Türkiye’de de destek için imzaya açıldı. Venezuela halkı ile dayanışma kampanyasına Türkiye Komünist Partisi ve José Martí Küba Dostluk Derneği de destek verdi.

Geçtiğimiz hafta, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve bölge ülkelerinin askeri tehditlerine karşı bir direniş ve Venezuela halkıyla dayanışma başlatmak amacıyla ABD halkına yönelik “Venezuela’dan ellerinizi çekin“ başlıklı bir açık mektup yayınlamıştı. Nicolas Maduro bu mektubu ülkenin “egemenliği ve bağımsızlık hakkı için” imzaladığını ifade ederek, on milyonlarca Venezuelalı’nın da "Venezuela'dan elini çek" çağrısı yapan bu mektubu imzalayacağını umduğunu da belirtmişti.

Venezuela halkının günlerdir imzalamak için uzun kuyruklar oluşturduğu kampanya için Türkiye’deki Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçiliği de, 11 Şubat (bugün) tarihinde bir imza toplama günü düzenleyerek, çeşitli siyasi parti, dernek ve kuruluşlara bir davet gönderdi.

Büyükelçiliğin daveti üzerine, Venezuela halkı ile dayanışmak ve ABD ve işbirlikçisi diğer ülkelere “Venezula’dan ellerinizi çekin” mesajını vermek için, Türkiye Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu ve José Martí Küba Dostluk Derneği temsilcileri, Ankara ve İstanbul’da imza kampanyasına katıldılar. İmza kampanyası José Martí Küba Dostluk Derneği şubelerinde de sürdürülüyor.

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Güner İstanbul José Martí Küba Dostluk Derneği’nde, TKP Şişli Belediye Başkan Adayı Nevzat Evrim Önal da Fulya’da bulunan Venezuela İstanbul Başkonsolosluğu’nda çağrı mektubunu imzalayarak Venezuela halkına desteğini gösterdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde dayanışma için imzaya açılan mektupta, "Ülkemizin savaş ve barış arasında kalan geleceğini biz belirleyeceğiz. Washington'daki temsilcileriniz aynı Vietnam'da olduğu gibi ülkemizin iç işlerine karışmaya çalışıyor" …”Siz ABD halkının çok iyi bildiği üzere, biz Venezuelalılar vatansever insanlarız. Bize ait olanı kanımızın son damlasına kadar savunacağız.” ifadeleri yer alıyor.

Maduro’nun ABD halkına ülkesinin egemenliğine saygı duyması çağrısıyla dünya kamuoyuna sunduğu mektup, “Sizleri barış çağrımıza katılmaya ve savaşın karşısında tek yürek olmaya çağrıyoruz. “ ifadesiyle sona eriyor.

 

Venezuela'dan ellerinizi çekin!” mektubunun tam metni için Bkz.: