TKP heyeti Küba’daki görüşmelerini tamamlayarak Türkiye’ye döndü

Geçen hafta boyunca Küba’da bulunan ve Küba Komünist Partisi ile görüşmeler yapan TKP heyeti ziyaretini tamamladı.

Geçen hafta boyunca Küba’da bulunan ve Küba Komünist Partisi ile görüşmeler yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) heyeti ziyaretini tamamladı.

Havana’da partiler arasındaki ikili görüşme Küba Komünist Partisi’nin çeşitli sorumluları ile farklı oturumlarda gerçekleştirildi. Merkez Komite üyeleri, Uluslararası ilişkiler bölümü Avrupa sorumlusu Juan Valdes ve Latin Amerika sorumlusu  Jorgo Arias ile iki ayrı görüşmede karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Heyet daha sonra ICAP (Küba Halklarla Dostluk Enstitüsü)’ı, ziyaret ederek Küba ile dayanışma başlıklarını gözden geçirdi. 

Kemal Okuyan’ın Uluslararası İlişkiler Yüksek Enstitüsü’nde verdiği konferans sonrası, heyet Küba İşçi Sendikaları Merkezini, Genç Komünistler Birliği’ni ve Kübalı Kadınlar Federasyonu’nu ziyaret etti. Kübalı Kadınlar Federasyonu yetkilileri Küba devriminin önderlerinden Vilma’ya adanmış bir kitabı TKP’ye hediye etti.

Heyet diğer gün Havana’nın Arroyo Naranjo ilçesindeki ve özellikle Lenin Parkı’nın yönetimindeki parti örgütünü ziyaret etti.

Son olarak Küba Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi, uluslararası ilişkiler sekreteri ve Küba devriminin ilk anından itibaren mücadelenin içinde olan Jose Ramon Balaguer Cabrera ile buluştu. Heyet tarafından Balaguer Cabrera’ya Ömer Koçağ’ın yapımı olan ve Mustafa Suphi ile Fidel’i, Karadeniz ve Granma’yı tek tabloda buluşturan resmi hediye edildi.

Küba Komünist Partisi’nin günlük gazetesi Granma için Kemal Okuyan ile röportaj yapılması ile heyetin ziyareti sonlanmış oldu.