Tikrit'te toplu mezar bulundu

Irak'ın Tikrit kenti yakınlarında 470 cesedin gömüldüğü toplu mezarlar bulunduğu belirtildi.

Irak'ın Tikrit kenti yakınlarında 470 cesedin gömüldüğü toplu mezarlar bulunduğu ve cesetlerin Spicher Katliamı'nda hayatını kaybedenlere ait olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Başkent Bağdat'ta bir basın toplantısı düzenleyen Irak Sağlık Bakanı Adila Hammoud cesetlerin 2014 Haziranı'nda Tikrit yakınlarında gerçekleşen Speicher Katliamı'nda, IŞİD militanlarınca öldürülen askerlere ait olduğunu ifade etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Bağdat'taki ana morgun müdürü Ziad Ali Abbas, "Bu cesetler dört mezardan çıkarıldı. Bu mezarlardan biri diğerlerinden daha büyük ve burada 400 ceset bulundu" dedi. Abbas, mezarlardan çıkarılan cesetlerin yabancı uzmanların desteğiyle incelendiğini belirtti. IŞİD'in bölgedeki saldırıları sırasında oğulları, erkek kardeşleri, babaları kayıplara karışan yüzlerce aile, yakınlarının Speicher Katliamı'nda öldürülüp öldürülmediğinin saptanması için uzun zamandır bekliyordu. DNA testlerinin ardından öldürülenlere ait ilk isim listesinin gelecek haftadan itibaren yayımlanmaya başlanacağı kaydedildi. Kazılan toplu mezarların yakınlarında, öldürülenlerin kimlik belgeleri de bulundu.