Theresa May: İngiltere Mart 2019'da AB'den çıkacak

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecine dair açıklamada bulunarak Mart 2019'da ayrılışın gerçekleşeceğini söyledi.

Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış sürecine dair konuşarak iki yıllık geçiş süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

AB'den Mart 2019'da çıkacaklarını söyleyen May, 2 yıllık geçiş süreci boyunca AB pazarına erişimin sürmesi gerektiğini söyledi. May, İngiltere'nin AB bütçesine gerekli ödemeyi yapacağını da belirtti.

İngiltere'nin AB'den çıkışının ardından, AB'nin "en iyi dostu ve ortağı" olmayı istediğini söyleyen Theresa May, yapılacak anlaşmanın 20 milyar euro ödemeyi içerebileceğini söyledi.

Güvenlik işbirliği konusunda "cesur yeni stratejik anlaşma" yapılabileceğini söyleyen İngiltere Başbakanı, ticaret konusunda da iki tarafın var olan modellerden "çok daha iyisini yapabileceğini" öne sürdü.

İngiltere'nin AB'den anlaşma olmaksızın da çıkabileceğini söyleyen Theresa May, hiç anlaşma olmamasının kötü bir anlaşmadan daha iyi olduğunu bildirdi.