Theodorakis’ten KKE’ye tebrik mesajı: Cüret eden kazanır!

Ünlü besteci Mikis Theodorakis, KKE’nin memorandumların ve ilgili yasaların iptali yönünde verdiği yasa teklifi ve bugün Sytagma Meydanı’nda düzenlenecek büyük gösterisi nedeniyle partiyi tebrik eden bir mektup kaleme aldı.

Haber Merkezi

Yunan solunun sembol isimlerinden olan dünyaca ünlü besteci Mikis Theodorakis, SYRIZA’nın halk düşmanı politikaları sürdürme kararlılığına karşı çıkan Yunanistan Komünist Partisi'ne (KKE) bir mektup göndererek önerdikleri kanun teklifini ve bugün Atina’da düzenlenecek olan gösteriyi desteklediğini ilan etti.

Mektubun tam metni şöyle: 

Memorandumların iptali için verdiğiniz kanun teklifi dolayısıyla Syntagma Meydanı’nda yarın (bugün) gerçekleşecek olan mitingi selamlıyorum.

Seçimlerde SYRIZA’nın zaferinin üzerinden bir ay geçmişken ve mecliste (genel olarak) sol çoğunluğu elinde bulundururken aşağıdaki ihanet niteliğindeki teslimiyetlerin güçlenerek devam ettiğini pek çok yurttaşımız bilmiyor:

Birincisi: Ulusal bağımsızlığımızın yabancılara teslimi.

İkincisi: Memleketin kamu varlığının tamamının teslimi.

Üçüncüsü: Ulusal bir iktisat politikası ve dış politika pratiğinden memleketin men edilmesi.

Yani, Halkımız ve Vatanımız öyle olsun diye uğruna mücadele ettiğimiz gururlu ve özgür yurttaşlara değil, teba ve köle olan halklara yakışan koşullar...

Özgür bir Yunan olan olarak öfke ve utanç duyuyorum zira yeni meclis bizi utanca boğan ve uluslararası kamuoyu önünde, ama herşeyden önemlisi özgür olalım diye hayatını vermiş olanların huzurunda küçük düşüren memorandumların varlığına hala tahammül ediyor.

Bugün, halkımızın ezici çoğunluğu mevcut durumdaki dahili ve harici düşmanlarına yüksek sesle HAYIR diyor.

Halkımızın öncelikli ve esas hedef olarak yabancı boyunduruğundan kurtulma koşulu ekseninde birleşme doğrultusunda bize yol göstermesinden son derece mutluyum. Bu koşul, memorandumun yabancılar tarafından dikte edilerek kabul edildiği salonda, Yunan Meclisi’nde, iptalidir.

Herkese eskilerin bir deyişiyle sesleniyorum: Cüret eden kazanır!