Tesla fabrikasında çalışan siyah işçi: Irkçılığa uğradım şikayet edince kovuldum

Tesla fabrikasında çalışan bir işçi, fabrikalarda yaşananları anlattı.

Dış Haberler

Kötü çalışma koşullarıyla bilinen Tesla fabrikalarında çalışan siyah bir işçi, fabrikalarda yaşanan ırkçılık sebebiyle şirkete dava açtı.

Bloomberg'in haberine göre fabrikada çalışan 100'ün üzerinde siyah işçiden biri olduğunu söyleyen işçi, fabrikalarda yaşananları anlattı.

"Tesla elektrikli araç üretiminde öncü bir şirket olarak görünse de, Tesla fabrikalarındaki operasyon prosedürleri sivil haklar hareketi öncesi ırkçı ayrımları hatırlatıyor" diyen işçi, fabrikalarda sürekli olarak ırkçı hakaretlere uğradıklarını söyledi.

Yaşadıkları ırkçı ayrımlar üzerine Elon Musk'a şikayet yazdığını belirten işçi, bunun üzerine işten atıldığını belirtti.

Tesla, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Musk tarafından şirket çalışanlarına gönderilen mailde "bazen böyle şeylerin kasıtlı olmadan yapıldığı" öne sürüldü.

Musk, "eğer birisi size kötü davranmışsa ve sonra özür dilerse güçlü olmak ve o özrü kabul etmek önemlidir" diyerek ırkçılığı normalleştirmeye çalıştı.

Avukat Larry Organ ise, "Tesla yeterli şeyler yapmıyor. Yasa sizin güçlü olmanızı gerektirmez. Yapılan açıklama "siyasi doğruculuk yapmayı bırakın" demeye benziyor. Çeşitliliği olan bir iş gücünüz olduğunda herkesin hoş karşılandığını hissettirmek için adımlar atmak zorundasınız" diye konuştu.