Tayvan Kuomintang lideri: Çin ile nihai birleşmeyi destekliyoruz

Tayvan'ın Kuomintang lideri Eric Chu, Çin Halk Cumhuriyeti ile nihai olarak birleşmekten yana olduğunu söyleyerek, Çin'in kurduğu Asya Altyapı Yatırım Bankası'na da katılmak istediklerini belirtti.

Dış Haberler

Tayvan'ı yöneten Kuomintang'ın (Çin Milliyetçi Partisi) lideri Eric Chu Çin Halk Cumhuriyeti lideri Şi Cinping ile görüşerek, Çin ile nihai olarak birleşmeyi desteklediklerini belirtti.

Çin tarafından kurulan ve pek çok ABD müttefikinin de katıldığı Asya Altyapı Yatırım Bankası'na (AIIB) da katılmayı düşündüklerini belirten Eric Chu'nun önümüzdeki sene Kuomintang'ın adayı olarak başkanlık seçimlerine gireceği düşünülüyor.

Çin, Tayvan'ın kendi toprağı olduğunu iddia ederken, ülkenin bağımsız olduğunu ima eden bir isim kullanmasını istemiyor.

Mao Zedong'un Çin İç Savaşı sırasında 1949 yılında sürdüğü milliyetçilerin partisi Kuomintang tarafından yönetilen Tayvan, uzun süre Çin ile kötü ilişkilere sahip olsa da, iki ülke 1990'lardan itibaren yakınlaşmaya başladı. Artan ekonomik bağlardan dolayı bu yakınlaşmanın sürmesi bekleniyor.