Taliban'ın yeni liderinden 'Barış yok, cihadımız sürecek' açıklaması

Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur, yaptığı açıklamada, Afgan hükümeti ile barış müzakerelerini reddederek, ülkede İslami rejim sağlanana kadar silahlı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Sputnik haberine göre, Mansur'un Taliban lideri olarak seçildiği toplantıda yaptığı konuşmanın ses kaydı örgüt sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından basına gönderildi. Konuşmada, Mansur, Afgan hükümetinin barış müzakerelerinin başlaması ve Taliban temsilcileri ile görüştükleri konusunda propaganda yaptığını savundu.

Mansur, "Bu barışla ilgili yapılan propagandayı dinlemeyeceğiz, bizim cihadımız ülkemizde İslami rejimin sağlanmasına kadar devam edecek" dedi.

Taliban militanlarını da itaate davet eden Mansur, "Herkesin kendi sorumluluk alanı var, birbirimizin sorumluluk alanına müdahale etmeyelim, bir sorun varsa belirlenen prensiplere göre halledelim" ifadesini kullandı.

İlk kez liderlerinin ses kaydını yayınlayan Afganistan Talibanı, dün Mansur'un, 'Taliban'ın yönetim şurası ve alimler tarafından uzun istişarelerin ardından' örgütün yeni lideri olarak seçildiğini duyurmuştu.