Tacikistan'da çatışma: 17 ölü

Tacikistan'da başkent Duşanbe'de bugün meydana gelen saldırılarda 8 polis öldürüldü. Kentteki ABD elçiliği kapatıldı. Çatışmalarda ölü sayısının 17 olduğu bildirildi.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bugün üç ayrı noktada saldırı meydana geldi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 polis hayatını kaybetti, 5 polis ise yaralandı. Son veriler bugunkü çatışmalardaki toplam ölü sayısının 17 olduğu yönünde.

Tacikistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde silahlı bir grubun üç ayrı noktada polise saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırılarda iki saldırganın da öldürüldüğü belirtiliyor. 

Yetkililer terörist grupların görevine son verilen eski Savunma Bakan Yardımcısı General Aduhalim Nazarzoda tarafından koordine edildiğini belirtiyor. General, Birleşik Tacik Muhalefeti'nin eski bir üyesi ve ülkedeki iç savaşın ardından 1997'de yapılan barış anlaşmasını takiben kabineye alınan biri olarak biliniyor.

ABD ELÇİLİĞİ KAPATILDI

Olayın ardından ABD'nin Duşanbe Büyükelçiliği çalışmalarını geçici olarak askıya aldı ve elçilik binasını kapattı.

Ülkede 23 yaşındaki Ömer Bobojonov'un sakallı olduğu için polis tarafından dövüldüğü iddiası üzerine, İslamcı gruplar hükümeti protesto eden gösteriler düzenlemişti.

Saldırgan grubun kısa bir süre önce kapatılan İslami Rönesans Partisi ile ilişkileri olduğu da iddia ediliyor.