SYRİZA hükümeti borç uzatma anlaşmasını mecliste oylatmayacak

SYRİZA hükümeti, kreditörler ile varılan 4 aylık borç anlaşmasının mecliste oylamaya sunulmayacağını ilan etti.

Dış Haberler

Yunanistan'da SYRİZA-ANEL hükümeti, kreditörlerle varılan yeni borç anlaşmasını parlamentonun onayına sunmayacağını açıkladı.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, borç uzatma anlaşmasını parlamentoya getirmenin yasal bir yükümlülük olmadığına dikkat çekildi. 

Ancak Aleksis Çipras'ın, 4 aylık uzatmanın sonunda imzalanacak anlaşmayı mecliste milletvekillerinin onayına sunacağı belirtildi.

Daha önce SYRİZA'nın meclis sözcüsü Konstantinos Filis, milletvekillerinin uzatma anlaşmasını tartışmaya şanslarının olacağını, ancak oylama yapılmayacağını söylemişti.

Filis de, hükümetin kreditörle yaptığı anlaşmaları meclise getireceğine dair söz vermişti.

Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis de, Çipras'ın "konuyu tartışmaya kararlı olduğunu", "diyalogdan korkmadıklarını" söyledi.

Sakellaridis, hükümetin uzatma anlaşmasını meclise, bu anlaşmanın zaten halihazırdaki yürürlükte olan borç anlaşmasının bir devamı olması nedeniyle getirilmediğini savundu.

Sözcü, hükümetin mali yükümlülüklerini yerine getirmede sorun olmadığını, bu ay IMF'ye ödenmesi gereken 1,5 milyar dolarlık paranın da ödeneceğini belirtti.

Sakellaridis, "halkın endişelenmemesini", Yunanistan'ın Mart ayındaki ödemelerini yapacağını söyledi.