SYRIZA ‘elinden geleni yapacak’

Çipras’ın dün seçim öncesi söylediklerinden geri adım atarak Troyka’yla masaya oturmayı kabul etmesinden sonra hükümet sözcüsü de uzlaşma için “ellerinden geleni yapacaklarını” söyledi.

Pazartesi günü avro bölgesi maliye bakanlarıyla yapılacak toplantı öncesinde konuşan hükümet sözcüsü Gabriel Sakellaridis Yunanistan’da yayın yapan Skai TV’ye verdiği demeçte “Pazartesi bir anlaşmaya varılması için elimizden geleni yapacağız. Pazartesi bir anlaşmaya varamasak da vakit olduğuna inanıyoruz, dolayısıyla bu sorun olmaz” dedi.

Çipras, dün yapılan görüşmelerde seçim öncesinde AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’den oluşan Troyka temsilcileriyle asla masaya oturmayacaklarını söylemesine karşın Yunanistan’ın kreditörleriyle masaya oturmayı kabul etmişti. SYRIZA-ANEL hükümeti sözcüsü Yunan Mega TV kanalına verdiği demeçte ise, “Teknik konularla ilgili müzakere ekibinin amacı çözüm bulunması için Pazartesi öğlen avro çalışma grubuna, öğleden sonra da Eurogroup’a bir teklif götürmek” dedi.

Teknik konularla ilgili tartışmaların Cuma günü başlayacağını söyleyen hükümet sözcüsü, Atina’nın kemer sıkma politikalarını sertleştiren ve sosyal devlet yapısını daha da zayıflatan reformları uygulamaya karşı olduklarını söyledi.

Sakellaridis, “16 Şubat’ta ortaklarımızla iki taraf için de yararlı bir anlaşmaya varmak istediğimizi anlatmak istiyoruz ve bu doğrultuda yol alıyoruz” dedi.