'Syriza başarısı yalan üzerine kuruluydu, şimdi sorumluluktan kaçıyor'

The Guardian'da yayımlanan bir yazıda, Syriza'nın başarısının gerçekleştiremeyeceği yalanlar üzerine kurulu olduğu, şimdi bu yalanların sonuna gelinince partinin sorumluluktan kaçtığı belirtildi.

Dış Haberler

The Guardian'dan Daniel Howden, Yunanistan'da iktidara gelen Syriza'nın başarısının yalan vaatler üzerine kurulu olduğunu belirterek, bunların gerçekleştirilemeyecek olduğunu söyledi. Artık yalanların sonuna gelindiği belirtilen haberde, Syriza'nın referandumla sorumluluktan kaçtığı bildiriliyor.

Kısa zaman içerisinde Yunanistan'da krizin daha da derinleşebileceği, esnafın kredi kartı kabul etmeyeceği, petrol bulmanın güçleşeceği söyleniyor.

Syriza'nın referandumla kendi başarısızlığının reklamını yaptığı söylenirken, parti tarafından yürütülen "Hayır" kampanyasının da görüşmelerdeki başarısızlığın sonucu olduğu vurgulanıyor.

Ülkede Syriza'nın kandırmacaları yüzünden neredeyse iflasın bile "aptalca bir onurla" karşılanacağı söylenirken, bunun sonuçlarının Yunanistan halkı tarafından ağır biçimde hissedileceği söyleniyor.