'Suudi prenslere gözaltında işkence' iddiası: ABD'li paralı askerler...

Suudi Arabistan prensi Selman’ın, gözaltına aldırdığı prenslere işkence yaptırdığı iddia edildi. İşkenceyi ise BAE’den gelen ABD’li paralı askerlerin yaptığı, askerlerin prensleri dövdüğü ve ayaklarından tavana astığı aktarıldı.

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın kararıyla üç hafta önce başlatılan gözaltı dalgasında tutuklanan prens, bakan ve iş adamlarına ABD’li paralı askerler tarafından işkence edildiği iddia edildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Prens Selman’ın Birleşik Arap Emirlikleri'nden getirttiği Amerikalı paralı askerler tarafından yapılan işkenceli sorgulamalarda, tutuklanan isimler dayak, hakaret ve aşağılamalara maruz kalıyor. Suudi Arabistan’daki bir kaynağa dayandırılan habere göre, paralı askerler hakaret ederek sorguladıkları prensleri dövüyor ve ayaklarından asıyor.

Dünyanın en zengin işadamları arasında gösterilen Suudi Prens Velid bin Talal’ın da ayağından asılanlar arasında olduğu belirtiliyor. Bazı işkence seanslarını ise Prens Selman’ın yönettiği iddia ediliyor. Prens’in sorgulara katıldığını belirten kaynak, "Veliaht Prens, nazik bir şekilde sorular soruyor. Prens odadan çıktığında paralı askerler içeri giriyor ve tutuklular hakarete uğruyor, tokatlanıyor, asılıyor, işkence görüyor" ifadelerini kullandı.

İşkenceci askerleri, Irak’taki sivil katliamlarıyla dünya gündemine oturan özel güvenlik şirketi Blackwater’ın temin ettiği iddia ediliyor. 2010’da adını “Academi” olarak değiştiren şirketin Suudi Arabistan’daki varlığı Arap sosyal medyasında ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından da dile getirilse de, şirket ülkedeki varlığını ve işkence iddialarını reddediyor.