'Suudi prens Selman, 450 milyon dolarlık tabloyu satın aldı'

Suudi veliaht prens Selman'ın dünyanın en pahalı tablosu olarak anılan Da Vinci imzalı 'Salvator Mundi'yi 450 milyon dolara alan isim olduğu iddia edildi.

Suudi hanedanlığının mide bulandıran servetini içeren yeni bir iddia ortaya atıldı. Dünyanın en pahalı tablosu olan Leonardo Da Vinci imzalı 'Salvator Mundi'yi Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın satın aldığı iddia edildi. Tablo bir süre önce 450,3 milyon dolara satılmıştı.

Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre, bugüne kadar satılan en pahalı tablo olan Leonardo Da Vinci'nin "Salvator Mundi" adlı eserinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından satın alındı. Gazetenin ABD'li istihbarat birimlerine dayandırdığı haberinde, Prens bin Selman'ın tabloyu bir komisyoncu aracılığıyla satın aldığı belirtildi.

Yaklaşık 500 yıllık yağlı boya resim, kasım ayının ortasında ABD'nin New York kentindeki Christie's müzayede evi tarafından düzenlenen açık artırma ile rekor fiyata, 450 milyon 300 bin dolara satılmıştı.