Suudi prens: Kadınların araba kullanmasına izin verilmemesi ekonomi için kötü

Suudi Arabistan prensi El-Velid Bin Telal, kadınların araba kullanmasına izin verilmemesinin "ekonomi için kötü" olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Yönetimde resmi bir görevi olmayan fakat ailede etkili bir isim olduğu bilinen Suudi Arabistan prensi El-Velid Bin Telal, kadınların araba kullanmasına izin verilmemesinin "ekonomi için kötü" olduğunu söyledi.

Kadınlara araba yasağının zaten zor durumda olan Suudi ekonomisine milyarlarca dolar zarar verdiğini söyleyen Suudi prensi, Twitter'dan yaptığı açıklamada İngilizce ve Arapça olarak "tartışmayı bırakın, kadınların araba kullanmasının zamanı geldi" dedi.

Suudi Arabistan prensi, Twitter'daki açıklamasının ardından açıklama yaparak, kadınların araç kullanamamalarının ekonomik maliyetinin kırılgan ekonomiye yardımcı olmadığını söyledi.

Çözümün toplu taşıma da olamayacağını söyleyen Bin Telal, kadınların araç kullanmasının yasak olmasının aile başına maliyetinin ayda bin dolar kadar olduğunu iddia ederek, yasağın kaldırılmasının "mevcut ekonomik koşulların getirdiği acil bir toplumsal zorunluluk" olduğunu belirtti.

Kadınların otomobil kullanmasının yasak olduğu tek ülkenin Suudi Arabistan olduğu biliniyor. Ülkede din adamları tarafından konuyla ilgili verilmiş fetvalar bulunuyor.