Suudi Krallığı'na karşı muhalif koalisyon

Suudi Arabistan'da muhalif gruplar, ''mevcut yönetimi barışçıl yollarla değiştirmek'' amaçlı yeni bir koalisyon kurdu.

Dış Haberler

Suudi Arabistan Krallığı'nın son aylarda ülke içindeki muhalefete yönelik baskıları şiddetini arttırırken, muhalif gruplar yeni bir koalisyon kurdu.

Yakın Doğu Haber'in Al-Ahed haber ajansından aktardığı habere göre, ''Arap Yarımadasındaki Muhalif Gruplar Koalisyonu'' adını alan örgüt, ''Suudi yönetiminin halkın taleplerine teslim olmasını sağlamak üzere reformları destekleyerek barışçı yollarla yönetimi değiştirmeyi hedeflediğini'' açıkladı.

Örgüt yayımladığı bildiride, “Kader belirleyici an yaklaştı, Suudi rejimi ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Arabistan, İslam ümmeti için bir kötülük kaynağına dönüştü. Hakim ailenin yönetiminin devamını önlemek için sizler sorumluluk üstlenmelisiniz. Bilin ki ülkede karar verme hakkına sahip olan yalnızca sizsiniz. Eğer bu gerçekleşmezse ülkenin kötülüklerden kurtarılması için devrimden başka yol kalmayacaktır” denildi.

Yeni muhalif koalisyonda İslamcı El-Umme, Ahrar Ceziretu’l Arab, El-Tecdidu’l İslami ve El-Fudul adlı parti ve grupların yer aldığı bildirildi.