Suudi Kralı Salman'dan Obama'ya Yemen çağrısı

Reuters'ın bildirdiğine göre Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, Husilere karşı saldırılarına dair Yemen'deki son gelişmeleri görüşmek üzere ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, Yemen'deki son gelişmeleri görüşmek üzere ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrıda bulundu. Beyaz Saray sözcüleri Yemen'in istikrar kazanması için siyasi çözüm içeren bir müzakerenin gerekliliğini iki tarafın da kabul ettiğini ve Suudi Arabistan'ın güvenliğinin ABD için öneminin farkında olunduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Suudi Arabistan Kralı Salman'la Yemen'deki krize siyasi çözüm aramanışının hızlandırılması gerektiğini söylediği bir telefon görüşmesi yaptığı Çin'in Dışişleri Bakanlığı tarafından ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'na göre Şi, "Yemen'de durum Ortadoğu ve özellikle de Körfez bölgesindeki ülkelerin güvenlik ve istikrarını ilgilendiriyor ve Yemen sorunu için siyasi bir çözüm süreci ile ilgili çalışmalar hızlandırılmalı" dedi.