Suudi güçlerinin ablukasındaki Avamiye'de 3 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif iline bağlı Avamiye kentinde, Suudi güçlerinin açtığı ateş sonucu 3 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Dış Haberler

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif iline bağlı Avamiye kenti, yaklaşık 3 aydır Suudi güçlerinin ablukası altında. 2 ay önce Seccad Ebu Abdullah isimli 3 yaşındaki bir çocuk, Suudi güçlerinin açtığı ateş neticesinde yaralanmıştı. Hastanede yaşam mücadelesi veren Abdullah bu hafta hayatını kaybetti.

Middle East Eye'dan Alex MacDonald'ın haberine göre Abdullah, ailesiyle bir araçta seyir halindeyken Suudi güçlerine ait bir zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralandı. Söz konusu saldırıda 20 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Kapalı dalak ameliyatı geçiren Abdullah, Avamiye yakınındaki Dammam Anne ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Avamiye kentinde Suudi güçlerinin 'geliştirme' bahanesiyle başlattığı ablukada onlarca sivil hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Son iki haftadır çatışmaların şiddetini arttırdığı kaydedilirken, Reuters'ın haberine göre son çatışmalarda 3 polis öldürüldü.