Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye tehdit: Muhaliflere kolayca ihanet edemezler

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir; Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri "normalleştirme" sinyaline tehditle karşılık verdi; "Göze alamazlar" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ani Suriye çarkının sorulması üzerine, Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere kolayca ihanet edemeyeceğini çok iyi bildiğini söyledi.

Al Masdar News'in haberine göre; Bakan, açıklamasını Türkiye'nin "ani ve beklenmedik çarkı" şeklinde ifade edilen bir soru üzerine yaptı.

El-Jubeyir; "O (Başbakan Binali Yıldırım) Türkiye'nin ölümcül bir hata yapması durumunda, Kürtler tarafından bölünme ihtimali karşısında savunmasız olduğunu biliyor" dedi.

Bakan; "Mevcut şartlar altında Türkiye, Türk muhalefet güçleri tarafından saldırıya uğraymayı göze alamaz" dedi.

Dışişleri Bakanı'nın sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile yapılan toplantıların hemen ardından geldi.

Bu haftanın başlarında, Başbakan Binali Yıldırım, Suriye ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söylemiş, herkesle barışcıl ilişkiler geliştirme azminde olduklarını belirtmişti.