Suudi Arabistan’dan Filistin’e ültimatom: Ya ABD planını kabul et ya istifanı ver

Suudi Arabistan'ın, Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a 'ABD'nin hazırladığı Ortadoğu barış planını kabul etmesi' yönünde baskı yaptığı iddiası, FKÖ tarafından yalanlandı.

Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a "ABD'nin hazırladığı Ortadoğu barış planını kabul etmesi" yönünde baskı yaptığı iddia edildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Mahmud Abbas'ın bir hafta önce Riyad ziyareti sırasında Prens Muhammed’in Mahmud Abbas'a "Trump planı açıkladığında ABD'liler ne önerirse kabul et ya da istifanı ver" dediği belirtildi.

Mahmud Abbas'tan bir hafta once Jared Kushner’ın Riyad'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, Kushner ile prens Muhammed arasında  İsrail-Filistin sorununa kalıcı çözüm getirecek bir Ortadoğu barış planı üzerinde görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

İddiaya göre Kushner, Trump'ın baş müzakerecisi Jason Greenblatt, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Powell ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman’ın bir süredir Ortadoğu barış planı üzerinde çalıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ise, Suudi Arabistan'ın ABD planının kabul edilmesi yönünde Abbas'a baskı yaptığına ilişkin haberleri yalanladı.