Suudi Arabistan'dan ABD'ye 'Cemal Kaşıkçı' tepkisi: Reddediyoruz

Suudi Arabistan, ABD Senatosu'nun Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

Suudi Arabistan, ABD Senatosu'nun, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, ABD Senatosu'nun doğrulanmamış iddia ve suçlamalara dayandırdığı, Krallık'ın içişlerine açıkça müdahale kapsamına giren ve Krallık'ın bölgesel ve uluslararası rolünü hafife alan duruşunu reddediyor" denildi.

ABD Senatosu'nda perşembe günü yapılan oylamada kabul edilen yasa tasarısında Suudi Arabistan'ın Yemen'deki saldırılarına ABD desteğinin sona erdirilmesi çağrısında bulunulmuş ve Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusunun Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman olduğu belirtilmişti.

Ancak Senato tarafından kabul edilen tasarının yasalaşması için ABD Temsilciler Meclisi tarafından da kabul edilmesi gerekiyor. ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçilerin Suudi Arabistan'a karşı herhangi bir yasayı geçirmeye karşı oldukları bilinirken Senato kararının yalnızca sembolik olarak kalacağı ifade ediliyor.