Suriye'ye savaş planının konuşulduğu zirveyi ABD mi dinledi?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üst düzey görevlilerle yaptığı ve Süleyman Şah Türbesi bombalanarak Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu görüşmeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın (NSA) dinlediği öne sürüldü.

Alman Focus dergisi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın üst düzey görevlilerle yaptığı ve Süleyman Şah Türbesi bombalanarak Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen görüşmeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dinlediğini öne sürdü.

Hürriyet'in aktardığına göre Focus dergisi, MİT ajanlığı iddiasıyla Almanya’da tutuklu bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun görülmeye başlanan davasına sayfalarında yer verdi.

Josef Hufelschulte imzalı haberde, Gergerlioğlu’nu Almanya’da görevlendiren kişinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğu iddia edildi.

Haberde, Fidan’ın iki buçuk yıl önce dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile yaptığı ve Suriye tarafındaki Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanarak savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen telefon görüşmesinin Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendiği öne sürüldü.

DİNLEME SKANDALI BÜYÜYOR
Gergerlioğlu ile birlikte Türkiye vatandaşları Ahmet Duran Y. ve Almanya vatandaşı Göksel G.’nin yargılandığının belirtildiği haberde, “Fidan’ın Almanya’daki casuslarının sadece büyükelçilik ya da konsolosluk gibi yerlerde değil aynı zamanda seyahat acenteleri, bankalar, camiler ve gazetelerde de çalıştığı" iddia edildi. 

Haberde, MİT’e yardım etmek isteyen Almanya’daki genç Türklerin, Türkiye’deki askerlik sürelerinin kısaltıldığı ve Almanya’ya döndüklerinde casus olarak kullanıldıkları da yazıldı.