Suriye'ye saldırının 7. yılı: Emperyalist müdahalenin kronolojisi (İNTERAKTİF)

Suriye'ye yönelik müdahalelerin başladığı günün üzerinden tam yedi yıl geçti... Yedi yıldır kesintisiz devam eden kanlı saldırılara rağmen emperyalistler ve şeriatçı destekçileri Suriye halkının direnişini kırmayı başaramadı.

Haber Merkezi

15 Mart 2011, Suriye'de krizin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bu tarihte şiddetlenen protesto gösterilerinin başlangıçta kimler tarafından, hangi taleplerle sürdürüldüğü konusunda bir belirsizlik vardı. Ülkenin güneyindeki Dera'da başlayan Suriye yönetimi karşıtı protestolar, o dönem tüm Ortadoğu coğrafyasında etkisini hissettiren 'Arap Baharı' dalgasının bir parçası olarak görüldü. Gösterilerin mezhepçi karakteri ve emperyalizm yanlılığıysa kısa süre sonra oldukça güçlü bir şekilde ortaya çıktı.

Emperyalist-gerici koalisyon tüm gücüyle Suriye'yi hedef alırken, Suriye halkı bu gerici saldırıya karşı yedi yıldır büyük bir direniş gösteriyor.

soL'un Suriye'ye yönelik saldırıların yedinci yılı dolayısıyla hazırladığı "Emperyalist müdahalenin kronolojisi" başlıklı interaktif habere ulaşmak için fotoğrafa tıklayınız: