Suriye'nin katilleri: ABD, İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan...

İsrail istihbaratına yakın bir haber sitesi, Körfez ülkeleri ve Türkiye iler beraber ABD ve İsrail'in de Suriye'deki çetelere ağır silah desteği verdiği yazdı.

Dış Haberler

Suudi Arabistan-Türkiye yakınlaşmasıyla birlikte Suriye'deki çete faaliyetleri artış gösterirken, ABD ve İsrail'in rolü de belirginleşiyor.

İsrail istihbaratına yakın DEBKAfile, 5. yılında olan Suriye savaşında ilk kez Suriye'deki silahlı grupların ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün'den aldıkları dikkate değer ağır silahlarla donandığını yazdı.

Site, muhaliflerin elinde T-55, T-62 ve T-72 tanklarının yanı sıra, BMP zırhlı araçlarının, roket atarların, havan toplarının da bulunduğunu kaydetti. Bunların yanı sıra RPG-7, RPG-22, M79 ve çok sayıda TOW füzesi de sahaya sürülmüş durumda. Bütün bu silahların gece görüş sistemleri ile birlikte kullanıldığı belirtiliyor.

En fazla silah akışı olan gruplar ise, DEBKA'ya göre şunlar: Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam, Sahil Tümeni, Sukur el-Ahab Tugayları, Güney Cephesi Koalisyonu (Nusra da dahil),