Suriye'nin BM temsilcisi: Doğu Guta ikinci bir Halep olacak

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, 'Doğu Guta'nın ikinci bir Halep olacağından endişe duyanlara sesleniyorum, evet Doğu Guta ikinci Halep olacak' dedi.

Dış Haberler

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Doğu Guta üzerine konuştu.

"Doğu Guta'nın ikinci bir Halep olacağından endişe duyanlara sesleniyorum" diyen Caferi, "sizi Halep'e gelip, teröristlerden kurtarıldıktan sonra milyonlarca kişinin normal hayatlarını nasıl geri kazandıklarını görmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

'DOĞU GUTA İKİNCİ BİR HALEP OLACAK'

Caferi, "Evet, Doğu Guta ikinci bir Halep olacak, İdlib ikinci bir Halep olacak, silahlı grupların terörü altındaki her yer ikinci bir Halep olacak" ifadelerini kullandı. 

Suriye temsilcisi, "çünkü Suriye terörü destekleyenlere teslim olmayacak" diyerek, ABD ile görüşen ülkelerin yaptığı Suriye'yi bölme planlarını engelleyeceklerini bildirdi.

'CEHENNEM HERKES İÇİN YETERİNCE BÜYÜK'

Beşar Caferi, "Tarih çok yakında bizim ve müttefiklerimizin bütün dünya adına terörü destekleyen hükümetlere karşı savaştığımızı gösterecek" diye konuştu.

Suriye'nin BM temsilcisi, yapılan ikiyüzlülüğe dikkat çekmesinin ardından Fyodor Dostoyevski'nin "Cehennem herkes için yeterince büyük, kimin en kötü olacağına dair bu sıkı rekabeti hak etmiyor" sözünü paylaştı.