Suriye'den sonra, sıra Kırım'da: NATO nerede, ülkücüler orada

Türkiye'deki faşist hareket, dünya genelindeki "operasyonel" işlerde yeniden kullanılmaya başladı. Ülkücüler, şimdi de Kırım'daki "Rus karşıtı cephe"de yerini aldı.

Dış Haberler

Soğuk Savaş boyunca komünizme ve ilerici hareketlere karşı Türkiye'de "koçbaşı" olarak kullanılan, Soğuk Savaş bittikten sonra Kürtlere karşı kirli savaşın içinde yer alan faşist hareket yeniden hareketlendi.

Geçen Ağustos ayında Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Hindu tapınağına bombalı saldırıda ismi geçen Ülkü Ocakları, Suriye'deki "Türkmen Dağı" konusunda da gündeme gelmiş, iki ilçe başkanının Lazkiye'de savaştığı iddia edilmişti.

ABD'nin "operasyon" coğrafyalarındaki bölgelerde ismi geçen ülkücü hareketin yeni hedefi ise geçen sene Rusya'ya bağlanan Kırım.

Fortruss'ta yayımlanan habere göre, Kırım'a "abluka"yı savunan ve yakın zamanda "askeri abluka" çağrısı yapan Lenur İslıamov, Facebook hesabından Türk milliyetçilerinin ablukayı ziyaret ettiğini yazıp fotoğraf paylaştı.

Abluka yanlılarının sabotaj eylemleri, Kırım'ın bir süreliğine elektriksiz kalmasına neden olmuştu. Ukrayna'dan Kırım'a giden kargolar da engellenmeye çalışılırken, faşist Sağ Sektör örgütü sabotajın tamir edilmesi için gelen işçileri engellemişti.

Kırım'daki Rus karşıtı faaliyetler içerisinde, Türkiye ve ABD bağlantılı Tatar örgütleri de yer alıyor. Türkiye'de bir araya gelen Tatar örgütleri, Rusya'ya karşı silahlanmayı gündeme getirmişti.