Suriye'den BM'ye çağrı: Uluslararası koalisyon hava saldırılarını durdursun

Suriye yönetimi, ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırılarına son vermesi için BM Genel Sekreterliği ile BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) mektup gönderdi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, koalisyonun saldırılarının çok sayıda sivil kayba yol açtığını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten Suriye Dışişleri Bakanlığı, koalisyonun Suriye'deki hava operasyonlarının durdurulması yönünde çağrı yaptı.

Mektuplarda Cuma günü Deyrezzor'da 35 sivilin ölümüne yol açan koalisyonun hava saldırısını da sert biçimde kınayan bakanlık, BM'yi koalisyonun saldırılarını durdurmaya davet etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, hava saldırılarının ülkede kaosa yol açması ve terör örgütlerinin faaliyetlerine katkıda bulunması nedeniyle saldırıların terörle mücadele sürecini kolaylaştırmadığının da altını çizdi.

2014'TEN BU YANA 1200'DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Bu arada SANA, dün Rakka'da koalisyon uçaklarıyla düzenlenen bir saldırıda 20 sivilin öldüğünü de aktardı. Haberde, saldırı sırasında Rakkalı sivilleri taşıyan bir aracın hedef alındığı belirtildi.

Mayıs ayı başında bir rapor yayınlayan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun operasyonların başladığı 2014'ten bu yana 1200'den fazla sivili öldürdüğünü açıklamıştı.