Suriye'den ABD saldırısına tepki: ABD Suriye'de El Nusra ve IŞİD'in ortağı olarak hareket ediyor

Suriye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan oturumda, ABD'yi eleştirerek, ABD'nin Suriye'de "El Nusra ve IŞİD'in ortağı" olarak hareket ettiğini açıkladı.

Dış Haberler

Suriye'nin İdlib'de "kimyasal silah" kullandığı iddiasının ardından, Rusya, İdlib'de cihatçılara ait bir deponun vurulduğunu, vurulan silah deposunda Irak'a götürmek üzere saklanan kimyasal silahların bulunduğunu açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ABD saldırısı için yapılan oturumda konuşan Suriye temsilcisi "hükümet karşıtı teröristlerin kimyasal silah depoladıkları ve kullandıkları iyi biliniyor" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler'den onay almaksızın yaptığı saldırıya ilişkin konuşan Suriyeli temsilci, saldırıda yaralanan siviller olduğunu açıkladı.

'IŞİD VE EL NUSRA SALDIRIYA GEÇTİ'

Suriye temsilcisi, "bu saldırının ardından IŞİD ve El Nusra tüm Suriye'de saldırıya geçti" dedi.

Yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'de "El Nusra ve IŞİD'in ortağı" olarak hareket ettiği vurgulanırken, ABD saldırılarının IŞİD için koridorlar açtığı ve IŞİD'i koruduğu belirtildi.

ABD daha önce de IŞİD'le savaşmakta olan Suriyeli askerlere saldırmış, ABD saldırıları IŞİD'e yardımcı olmuştu.

Suriyeli temsilci ABD'nin "terörist gruplara yardım göndermekte olduğunu" da hatırlattı.

'KENDİ İNSANLARINI BİLE UMURSAMIYORLAR'

ABD'nin uluslararası hukuka uymayarak, "orman kanunu" yarattığını söyleyen Suriyeli temsilci, "bu teröristler tarafından öldürülmekte olan kendi insanlarını bile umursamıyorlar" dedi.

BMGK'da konuşma yapan Suriye, 2017'de yılında Suriye'de öldürdüğü siviller sebebiyle Fransa'nın da sorumlu tutulmasını talep etti.