Suriye'de 'muhalif' haber kaynağı: 15 yıldır Suriye'ye uğramadım!

Yıllardır Suriye konusunda Batı basınının en önemli "haber" kaynağı olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin "tek kişilik gazetesi" Rami Abdurrahman, 15 senedir Suriye'ye uğramamış.

Dış Haberler

Suriye'de 4. yılını doldurmaya yaklaşan emperyalist vekalet savaşının en büyük cephelerinden birisi de medya ve propaganda alanında.

Batı medyasının güvendiği ve öne çıkardığı "muhalif" medya organlarından birisi de Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR).

Russia Today muhabiri Nimrod Kamer, yalnızca tek kişiden oluştuğu bilinen bu "medya"nın her şeyi olan Rami Abdurrahman ile görüşmek için Midlands'teki evine gitti.

Ancak Abdurrahman evde değildi. Kamer'in iddiasına göre, Abdurrahman'ın sesi telefonda endişeli geliyordu; çünkü Abdülrahman gündüz buluşmanın tehlikeli olduğunu, kendisini "öldürmeye çalıştıklarını" söylemişti.

Daha sonra RT, SOHR'un liderinin Kazakistan'da Suriyeli "muhaliflerin" bir toplantısına katıldığını öğrendi.

En sonunda Rami Abdurrahman, RT'den İlya Petrenko'nun sorularını yanıtlamayı kabul etti.

"Suriye'de neler olduğuna ilişkin hakikatleri anlattığımız için saldırı altındayız" diyen Abdurrahman, kimsenin hakikati duymak istemediğinden yakındı.

Abdurrahman, SOHR için Suriye sahasında çalışan "tüm aktivistleri tanıdığını" iddia ediyor. Ancak Abdurrahman, Suriye'ye en son 15 yıl önce gittiğini itiraf ediyor.

"Aktivistleri ortak arkadaşlar aracılığıyla tanıyorum" diyor SOHR şefi. SOHR'un yeni üyeleri ancak 6 aylık deneme periyodu ve örgüt içerisinden ya da dışarıdan güvenilir birinin tavsiyesiyle aldığını iler sürüyor.

SOHR, birkaç yıl önce Suriye'deki ölü sayıları ile ilgili manipülatif bilgiler vermiş ve örgüt bölünmüştü. 

Bu medyanın, yalnızca Abdurrahman tarafından yönetildiği bilinirken, Suriye'deki "aktivistlerin" ise gerçek kişiler olup olmadığı bilinmiyor.