Suriye: Terörün en büyük destekçisi Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'dir

Suriye BM Daimi Temsilcisi, Suudilerin BM gündemini getirdiği "Suriye'yi kınama" tasarısına karşı sert bir konuşma yaptı. Temsilci, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi terörün en büyük destekçisi olmakla suçladı.

Dış Haberler

Suriye Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM'de çok sert bir konuşma yaptı.

Suudi Arabistan tarafından BM gündemine getirilen ve kabul edilen "Suriye'nin insan hakları ihlalleri dolayısıyla kınanması"na ilişkin tasarıya ilişkin konuşan Caferi, Körfez ülkelerini ve Türkiye'yi suçladı.

Caferi, Suriye'deki insan haklarını ihlal eden terörist örgütlerin desteklenmesinden Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin birinci dereceden sorumlu olduğunu kaydetti.

Kendi vatandaşlarına ve yabancılara karşı korkunç bir insan hakları sicili olan Suudi Arabistan'ın insan haklarından bahsedebilecek son ülke olduğuna dikkat çeken Caferi, Suriye'de ve başka dünya başkentlerinde terör estiren Vahhabi-tekfirci teröristlerin en önemli mali destekçisinin Suudiler olduğunu vurguladı.

Caferi, Suriye'nin 1969 yılından bu yana Sivil ve Siyasi Hakları Uluslararası Sözleşmesi'nin imzacısı olduğunu, ancak Suudi Arabistan'ın hala bu sözleşmeye imza atmadığını hatırlattı.