Suriye, Şii beldelerine yönelik çete saldırısından Türkiye'yi sorumlu tuttu

Suriye yönetimi, BM'ye yolladığı bir mektupta, İdlib'deki Şii beldeleri Fua ve Kefraya'ya yönelik cihatçı saldırısından Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Dış Haberler

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib'deki Şii beldeleri Fua ve Kefraya hakkında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) birer mektup yazdı.

Suriye, Fua ve Kefraya'ya yönelik El Kaide öncülüğündeki saldırıya BMGK'nın sessiz kalmasını kınarken, özellikle "terörü finanse eden devletler"in tutumuna değindi.

Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye tarafından desteklenen çetelerin beldeleri kuşatma altında tuttuğunu ve içeriye gıda, içecek, ilaç ve mazot geçişini engellediğini söyleyen Suriye, çetelerin günlük olarak beldelere saldırdığını ve sivilleri öldürüp yaraladığını kaydetti.

Suriye, bu saldırıları yapan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile yine El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam'ın Türk liderliğinden lojistik destek ve doğrudan talimat aldığını söyledi.

Suriye, BMGK'yı Suriye yönetimi ile işbirliği halinde terörle mücadele kararlarını uygulamaya ve terörü destekleyen ülkeleri durdurmaya çağırdı.