Suriye Savunma Bakanı, Haseke'de PYD ile görüştü

Suriye Savunma Bakanı General Fahad Casim el-Freyc’in Kamışlı’da PYD liderleriyle görüştüğü bildirildi. Öte yandan Suriye yönetimi, Haseke'de IŞİD'e karşı "Cezire Kalkanı" isimli bir ordu kurdu.

YDH'nin Londra’da yayımlanan Rey el-Youm gazetesinin haberinden aktardığına göre, Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc Suriye istihbarat servisine mensup bir heyetle IŞİD saldırıları altındaki Haseke kentine gitti ve Kamışlı’da PYD’nin üst düzey liderleriyle görüştü.

Suriye uçaklarının geçtiğimiz haftadan beri IŞİD’in yoğun saldırıları altında bulunan Haseke’ye yönelik operasyonları sebebiyle örgütün Gveyran bölgesinden çekildiği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, Suriye ordusu ile IŞİD arasında kentin muhtelif yerlerindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Haberde PYD liderlerinin Freyc’den Haseke’de konuşlu olan 123. Alay’daki Suriye ordusuna ait tüm silahların kendilerine teslim edilmesini istediği, Suriye yönetiminin de bu talebe henüz bir cevap verip vermediğinin bilinmediği bildirildi.

Öte yandan Suriye ordusu, geçen hafta Haseke'de Cezire Kalkanı ismiyle bir ordu kurdu.

Yerel Kürt liderlerden Nasır Hac Mansur, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Suriye İstihbarat Servisi Başkanı Ali Memluk, Haseke Valisi Muhammed Mansura ve kentin yerel liderleriyle ile yaptığı görüşmede onlardan IŞİD’e karşı savaş için ortak bir güç oluşturmalarını istedi” demişti.

Suriye hükümetine yakın bir kaynak ise Cezire Kalkanı’nın Arap aşiretlerden, Ulusal Savunma Güçlerinden, Halk Direnişi, el-Vefa Tugayları ve Komando Güçleri'nden oluştuğunu söyledi.