'Suriye ordusu ilerliyor'

Suriye ordusu saldırıları püskürttü, ilerliyor.

Reuters'ın haberine göre, Suriye ordusu ve müttefik güçlerin kıyı bölgelerini savunmak için hayati önemde olan Şam'ın kuzeybatısında kontrolü ele geçirdiği ifade edildi. 

Suriye Ordusu, El Kaide'nin Suriye kanadı El Nusra Cephesi ve İslamcı Ahrar-u Şam'a karşı Hama kenti yakınlarındaki Sehl el-Ghab ovasının ele geçirilmesi için mücadele ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre islamcı grupların bölgede bu hafta başlattığı saldırı hava bombardımanları ile püskürtüldü. Gözlemevi, Suriye Hava Kuvvetleri'nin dört gün içinde 270 saldırı cumartesi günü çeşitli köy ve Sehl el-Ghab içinde bulunan alanları ele geçirdiğini duyurdu.

Gözlemevi hafta başlarında El Nusra'nın ele geçirdiği duyurulan bölgenin en önemli termik santrallerinden Zezoun'u geri alan Suriye ordusunun, Khirbat al-Naqus ve Mansoura'nın yanı sıra çevredeki alanlar dahil Ziyadia köyünü de islamcılardan geri aldığını duyurdu. Zezoun termik santrali Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün tarafından da desteklenen Fetih Ordusu tarafından ele geçirilmişti.