Suriye ordusu iki koldan Deyrezzor'a ilerliyor

Suriye ordusu, IŞİD kuşatması altındaki Deyrezzor'a Rakka ve Humus'tan ilerliyor. Ordu, Humus kırsalındaki son IŞİD kalesi Suhna'yı ele geçirmek üzere.

Dış Haberler

Suriye ordusu ve müttefikleri, yaklaşık 3 senedir Irak-Şam İslâm Devleti (IŞİD) kuşatması altında bulunan Deyrezzor kentine ulaşmak için harekâtını sürdürüyor.

Deyrezzor vilayetine iki koldan ulaşmaya çalışan ordu, Rakka'nın güneyindeki hızlı ilerleyişini sürdürüyor. Bölgede çok sayıda köyü kurtaran ordunun Fırat Nehri boyunca ilerleyişi nedeniyle IŞİD militanları kitleler halinde geri çekiliyor.

Diğer kol ise Humus'tan ilerleyerek Deyrezzor'a varmaya çalışıyor. Palmira'dan gelen birliklerle Deyrezzor arasında, IŞİD'in "kalesi" El Suhna bulunuyor.

Suhna'da ise, ordu kasabanın etrafındaki tepelere ve sıradağlara giriş yapmayı başardı. Eğer ordu burada tutunursa, Suhna üzerinde ateş hâkimiyetini sağlayacak.

Bu durumda IŞİD'in ya toplu yok oluşu göze alması ya da geri çekilmesi gerekiyor. Her iki durumda da, Suhna'nın 1 hafta içerisinde kurtarılacağı tahmin ediliyor.

Rakka'dan ilerleyen kolun Suhna'ya mı yönlendirileceği, yoksa doğrudan Deyrezzor'a mı yürüyeceği henüz netlik kazanmadı.