Suriye: Erdoğan rejimi teröristleri barındırıyor, işgalcilere karşı koyulacak

Suriye ordusu bir açıklama yaparak, Türkiye'nin "teröristleri barındırdığını" söyledi ve "işgalcilere her yöntemle karşı çıkılacağını" belirtti.

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, bir açıklama yaparak Türkiye'ye sert suçlamalarda bulundu.

SANA'da yer alan habere göre, ordudan yapılan açıklamada "Erdoğan rejiminin Suriye’de olayların başlamasından bu yana Türkiye topraklarını dünyanın her yerinden gelen azılı teröristlerin güvenli barınağına dönüştürdüğü" söylendi.

Suriye ordusu, "Bu rejimin teröristleri barındırmakla birlikte onları eğitip gelişmiş silahlarla donatması ardından finanse edip ardına kadar açtığı sınırlar üzerinden Suriye ve halkına karşı saldığına" vurgu yaptı.

Açıklamada ordu ve müttefiklerinin Halep'teki başarılarına dikkat çekildi ve bu başarıların Erdoğan’ın Suriye ve bölgeye ilişkin Turani hayalleri ve planlarını çökerttiğinin altı çizildi.

TSK'nın YPG elindeki bazı köyleri vurmasına atıf yaparak, "Erdoğan rejiminin Halep kırsalında bir dizi köy ve beldeye düşmancı saldırılarını tırmandırdığını, savaş uçakları, kara güçleri ve desteklediği terör örgütleri aracılığı ile Halep kırsalının kuzeyinde masum sivillere karşı insanlık dışı vahşetlerde bulunduğunu" savunan ordu, Türkiye'nin Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne "çirkef bir ihlâlde bulunduğunu" belirtti.

Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunun altını çizen genel komutanlık; Suriye’nin, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm vesilelerle karşı koyacağını vurguladı.

Türkiye destekli cihatçılar, Halep'in kuzeyinde YPG elinde bulunan Tel Rifat kasabasına saldırmaya hazırlanıyor.