Suriye Dışişleri Bakanı: Türkiye, Suriye topraklarını derhal terk etsin

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye topraklarını derhal terk etmesi gerektiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, New York'daki BM Genel Kurul toplantılarında söz aldı. Muallim, Türkiye'nin Cerablus operasyonunun Suriye'nin toprak bütünlüğüne yapılan ağır bir saldırı olduğunu belirterek Türkiye'nin acilen Suriye topraklarından çıkması gerektiğini söyledi. 

Sputnik'in haberine göre, Bakan Muallim, Şam yönetiminin Cenevre'de imzalanan ateşkes anlaşması ve barış görüşmelerine bağlılığını yineleyerek BM gözetiminde tüm yükümlülüklere uyulacağını bir kez daha taahhüt etti.

Muallim, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu askerlerini vurmasının da ABD ile IŞİD arasındaki gizli bir işbirliğinin göstergelerinden olduğunu ifade etti.

Velid Muallim, Suriye'nin "terörle mücadele"de gösterdiği yüksek çaba ve gayretler ile başarıya ulaşma azminin hiç olmadığı kadar yüksek olduğunun da altını çizerek muhatap seçilmesi gereken aktörün Şam yönetimi olduğunu ifade etti.