Suriye Demokratik Güçleri: Suriye ordusu, Türkiye'ye Rakka yolunu kapattı, Afrin-Kobani yolunu açtı

Suriye Demokratik Güçleri kaynakları, Suriye ordusunun Türkiye'ye Rakka yolunu kapattığını öne sürdü.

Dış Haberler

El Bab ve çevresinde operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, Menbiç sınırına kadar vardı.

Sputnik'e konuşan Suriye Demokratik Güçleri kaynakları, Suriye ordusunun bu adımla "Türkiye'ye Rakka yolunu kapatmayı" amaçladığını iddia etti.

SDG kaynakları, Halep kentinin doğusunda yer alan Kuveyris bölgesinden gelen Suriye ordusunun, El Bab'ın güneyindeki köyleri IŞİD'den alarak, SDG'nin  Menbiç'teki mevzilerine ulaştığını aktardı.

Söz konusu kaynaklar, "Suriyeli askerler ile SDG güçleri arasında bir çatışma yaşanmasının beklenmediğini" belirtti.

SDG, "Fırat'ın Gazabı" harekatı kapsamında Rakka'ya ilerliyor. SDG ile ordu güçleri arasındaki mesafenin kapanmasıyla El Bab-Rakka ve El Bab-Tabka yolu tamamen kapatıldı.

'ŞAM, TÜRKİYE'NİN RAKKA'YA GİRMESİNİ ENGELLEMEK İSİTYOR'

Suriye Demokratik Güçleri'nden bir yetkili, şunları kaydetti:

"Suriye ordusu, El Bab'ın güneyinde birçok köyün kontrolünü ele aldı. Bunu, hem Türkiye'nin Rakka'ya düzenlemek istediği olası operasyonunu engellemek, hem Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) muhaliflerinin El Bab'ın güneyinden Halep'e olası saldırılarını engellemek için yaptılar. Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinde ondan fazla köyü IŞİD'den almasıyla, Türkiye için El Bab-Rakka yolu kapanmış oldu."

'AFRİN-KOBANİ ARASINDA YOLU AÇTI'

Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinden Menbiç'e doğru ilerlemesiyle Afrin yolunun akşam saatlerinde açıldğına dikkat çeken SGD yetkilisi, "Suriye ordusu güneyden ve Batıdan Menbiç'e geldi. Ordu, Menbiç Askeri Meclisi'nin sınırlarına kadar dayandı. Menbiç-Afrin arası yolunun açılması bizim için büyük bir gelişme. Yol, Suriye ordusunun kontrolünde açılmış oldu. Afrin-Halep arasındaki yolu da zaten daha önce IŞİD'den temizlenmişti. Afrin-Menbiç arasındaki yolun açılmasıyla Afrin-Kobani kantonları arasındaki yol da bu vesileyle açılmış oldu."